Шафран Козані, золото грецької землі, як його називають, є єдиним у світі Червоним Грецьким Шафраном і кращої якості шафраном.
Шафран - це рідкісна і цінна рослина, є однією з найдавніших прянощів у світі. Цінна приправа, що володіє важливими антиоксидантними властивостями, створює захист від вільних радикалів і сприяє сприятливому стану організму в цілому.
Продукт зобов'язаний своїми корисними властивостями конкретним грунтово-кліматичним умовам цієї області (доглянуті поля, велика кількість світла, дреновані ґрунти середнього родючості з теплим помірним кліматом), а також технологіями обробки і традиційної практики, використовуваної виробниками шафрану в цьому районі.
Використання шафрану:
- кулінарії;
- виготовленні кондитерських виробів;
- виготовленні деяких сирів;
- виробництві макаронів;
- виробництві напоїв;
- як харчовий барвник;
- у народній медицині.
Не сумнівайтеся ні хвилини: дозвольте собі проникнути в таємницю цього дорогоцінного продукту! Просто додайте невелику кількість шафрану в каву або чай, потіште себе відмінним оздоровлюючим напоєм або ж наповніть ваші страви вишуканим смаком, кольором і ароматом. Скористайтеся надихаючою силою шафрану для того, щоб вирушити в нову, хвилюючу гастрономічну подорож.
Якщо ви до цих пір не знали, що в Греції вирощують шафран, то тепер з повним правом можете вигукнути: «В Греції все є!»